Vissza a játékosításokra

Tusványos: Számítógépes játékok és munkavégzés a XXI. században

Infotér
A számítógépes és videojátékok felhasználói köre jóval szélesebb, mint ahogy azt a közhiedelem tartja. Népszerűségüket azon túl, hogy szórakoztatóak, az általuk adott sikerélménynek köszönhetik. 

A Gamification kitalálói ezt a sikerélményt próbálják átültetni a klasszikus munkakörnyezetre és egyéb területekre. Alapfelvetésük, hogy az alkalmazottak motiváltabbak lesznek, ha örömüket lelik a napi munkában, illetve valamiféleképpen mérhetővé és vizuálisan megjeleníthetővé válik a teljesítményük, a szervezeten belül elfoglalt pozíciójuk, és a játékokhoz hasonlóan díjazzák az előremenetelüket.  Gaming & gamification: Számítógépes játékok és munkavégzés a XXI. században címmel tartottak kerekasztal beszélgetést a 22. Bálványosi Szabadegyetem, EuroOne-Infotér sátrában.

A  beszélgetésen – amelyet Soltész Attila, az Informatika a Társadalomért Egyesület elnöke moderált – részt vettek: Fromann Richárd szociológus doktorandusz, Józsa Szabolcs a Nemesys Kft. ügyvezetője, Soós Gergely a Neo Interactive Kft. ügyvezetője, Mák Attila a SAP Hungary Kft. államigazgatási üzletágvezetője, valamint Kádi Gábor a Catmoon Games képviseletében.