Hír: Elindult a "Penge" kvízjáték - gyors párbajokkal, vicces témakörökkel!
(Kategória: Egyéb)
Küldte: Ricardos
szerda 05 augusztus 2015 - 12:08:10

A Honfoglaló elindulása óta és virágzása közben felnőtt egy generáció, merőben más internetezési szokásokkal: új eszközökön, új célokkal, új habitussal. Ezekre a változásokra reagálva a CEMP csoport új kvízjátéka főként a fiatal felnőtteket és a középiskolásokat célozza. Azokat, akik felgyorsult életritmusuknak köszönhetően kisebb valószínűséggel ülnek le számítógépük elé játszani, mondjuk Honfoglalózni.

A Honfoglaló még most is jelentős bázist ér el, naponta majdnem húszezren játszanak. 2002-es indulásától gyorsan vált eggyé a játszva tanulás fogalmával, de mégis kiesik az említett célcsoport fókuszából.

Az új játék, a Penge épp a szóban forgó korcsoport sajátos igényeit hivatott kielégíteni, más életritmusú felhasználókhoz igazodik: nem vesz el sok időt egy játék, a játékosoknak nem kell azonos időben online-nak lenniük és a játék minden mobileszközön elérhető. A Penge nagy hangsúlyt fektet a közösségi funkciókra, és a célcsoport számára vonzóbb tartalmakat kínál, mint például filmsorozatok, mozifilmek vagy rétegzenei irányzatok.

A játék ingyenes, tudatosan MVP (minimum viable product) verzióban került piacra, hogy egy új játékos-bázist meghódítva, annak viselkedésének, igényeinek és véleményének figyelembe vételével folytatódjon fejlődése.

A játék menete

  • a játék során a felhasználók barátaikkal vagy sorsolt ellenfelekkel párbajozhatnak.

  • a kérdések könnyen elérhető témakörökbe vannak csoportosítva, így a játékosnak lehetősége nyílik kedvenc témaköreivel játszani.

  • az új játék tartalmilag is más, mivel ebben megjelennek új, fiatalosabb témakörök is (Trónok harca, barátok közt, Simpson család, Gyűrűk ura, Star Wars, stb.)

  • egy párbaj 6 kérdésből áll, ez biztosítja, hogy lendületes és izgalmas legyen a játék.

  • a reszponzív webdesign lehetőséget ad arra, hogy ne csak asztali számítógépen, hanem táblagépeken és okostelefonokon is élvezhető legyen a játék.
Ezen hír származási helye: Játékkutatás
( http://jatekoslet.hu/news.php?extend.55 )