Hír: Szeptembertől játék a tanulás!
(Kategória: Egyéb)
Küldte: Ricardos
szerda 11 június 2014 - 20:29:43


Az elmúlt időszakban számos olyan példa tárult elénk, amely az oktatásban történő játékosítást, avagy a tanterembe bevitt játékos megközelítést írja le (például a Classcraft módszertana). Részben úgy érezhettük, hogy az ilyen jellegű, nyugatról jövő példák a Magyarországi szemléletbe nehezen illeszthetőek be, viszont ez a gondolatmenet megdőlni látszik. A JátékosLét Kutatóközpont az első gamifikációs fejlesztésével erre tesz kísérletet.


A Kutatóközpont egy játékosított osztályozási és visszajelzési rendszert kíván bevezetni a különböző felsőoktatási intézményekbe. Segítségével az oktatók egy egyszerű és könnyen használható motivációs modult építhetnek be kurzusaikba, a hallgatók pedig átláthatóan és élvezetesen követhetik ez által a tanulmányaik során elért eredményeiket.

Az okostelefon és web alapú alkalmazás a szerepjátékokban tapasztalható avatar készítés és fejlesztés, a pontszerzés és a szintlépés elemeire építve teszi játékossá a tanítást. Mindezt anélkül teszi, hogy az oktatónak bármilyen átstrukturálást kellene végeznie az adott tantárgy keretein belül, így megkímélve őt a sokszor akadályt jelentő plusz munkától. A rendszerbe egy tudásmegosztó tárhely is megjelenik, amely segítségével a diákok kényelmesen hozzáférnek az elsajátítandó tudásanyaghoz.

Az alkalmazást bármelyik oktató használhatja, aki érdeklődik a játékos oktatás, a motivációs eszközök, illetve az innovatív alkalmazások iránt, valamint keresi a megfelelő, korszerű motivációs eszközöket a diákjai számára. A szeptemberben induló szakaszhoz csatlakoznak oktatók a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, az Edutus Főiskoláról és a Pécsi Tudományegyetemről.

Bővebb információ fejlesztésről a damsa.andrei@jatekoslet.hu címen keresztül kérhető.


Ezen hír származási helye: Játékkutatás
( http://jatekoslet.hu/news.php?extend.25 )