http://poly-universe.com

Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]

Online

Vendégek: 1
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 382, legújabb: Pete2017

Szavazás


Melyik alábbi játékokkal játszol a leggyakrabban?Sokszereplős online szerepjátékokkal (MMORPG)

Sokszereplős online stratégiai játékokkal (MMORTS)

Sokszereplős online lövöldözős játékokkal (MMOFPS)

Egyéb, online többjátékos (multiplayer) játékokkal

Fórumos, emailes, chates szerepjátékokkal (FRPG)

Számítógépes egyszemélyes (single player) szerepjátékokkal (CRPG)

Asztali szerepjátékokkal (RPG)

Táblás / asztali vagy gyűjtögetős kártyákon alapuló stratégiai játékokkal

Élő szerepjátékokkal (LARP, live)

Egyikkel sem játszom (gyakran)!Kiírta Ricardos
szavazat: 3045
Korábbi szavazások


Facebook MySpace Twitter

JátékosLét a Flippermúzeumban!
szerda 20 május 2015 - 12:24:55 | Posztolta: Ricardos


A JátékosLét Kutatóközpont nemrég végre egy olyan múzeumba jutott el, ahol a kiállított tárgyak nem valami érinthetetlen, hideg-rideg művek, hanem pontosan azért kerültek oda, hogy játszunk velük, életre keltsük őket! Pálfi Balázsnak, a Flippermúzeum megálmodója és vezetője megtisztelő meghívásának tettünk eleget, amikor ellátogattunk Európa legnagyobb flippermúzeumába! Óriási élmény volt!

Azt tudtátok, hogy a flipper-gépek története az 1700-as évekre nyúlik vissza? Méghozzá, a francia XIV. Lajos király uralkodása alatt terjedt el a ma "Bagatelle"-nek hívott játék, mely ötvözte a billiárd és a bowling szabályait. A játékos feladata az volt, hogy egy dákó segítségével különböző pontszámot érő lyukakba löjjön be golyókat. Az értékesebb lyukakat direktben nem lehetett elérni, így a pályán lévő akadályokat felhasználva (pin-eket) kellett manőverezni. Egy évszázaddal később, az 1800-as évek végén a dákókat felváltotta a rugó alapú rendszer, mely új korszakot indított el. Az asztal mérete lecsökkent és lecserélték a fagolyókat márvány- vagy fémgolyókra. A 20. század elején pedig bevezették az érme-alapú gépeket, melyekkel elkezdődött a flipper ma is ismert formájának világhódító útja.

Bár a legtöbbünknek Amerika jut eszünkbe a flipperekről, a helyzet az, hogy a játék Európában is nagyon népszerűvé vált. Ezt mi sem bizonyítja jobban annál, hogy a világ egyik legnagyobb flippermúzeuma (www.flippermuzeum.hu) Budapesten található, több mint 130 kiállított és működő játékgéppel. Na, ide kapott meghívást a múlt héten a JátékosLét csapat, Pálfi Balázs, a Flippermúzeum alapító atyja jóvoltából.


Pálfi Balázs és a JátékosLét csapat tagjai

Amikor beléptünk az ajtón, és megláttuk azt a rengeteg, különböző fényárban villódzó és „flipper-hangokkal” körített gépeket, egyszerűen nem hittünk a szemünknek. Hova is kerültünk, ez biztos itt van, Magyarországon? A háttérben játszó sok-sok külföldi beszélgetése tovább mélyítette a megdöbbenésünket, hogy jó helyen járunk-e? Azt sem tudtuk, hol kezdjünk neki, mit próbáljunk ki.


kép forrása: www.flippermuzeum.hu

Megszámolni sem tudtuk volna a legkülönfélébb gépeket, nem hogy játszani mindegyikkel! Az biztos, hogy a XIII. kerületi Radnóti Miklós utcában lévő, egyedülálló gyűjteményben mindenki megtalálhatja a számára vonzó darabot, így játszhatsz Gun's and Roses-os vagy Star Wars-os flipperen, és van, ahol a találatunk mellé egy Slash-szólót kapunk, valamint fémgolyóinkkal becélozhatjuk a Family Guy karaktereit is.
A pop kultúra szinte összes főbb eleme megjelenik, a horrortémáktól kezdve a sci-fi filmeken keresztül, egészen a rajzfilmekig.A flippereken kívül kipróbálhatjuk még a "vásári lövöldözős" játékokat, az asztali hokit és ha akcióra vágyunk, a legendás Mortal Kombat arkád verzióját.

BBC Riportja Pálfi Balázzsal

Óriási élménnyel és egyben erős hiányérzettel távoztunk erről a fantasztikus helyről. Bátran állíthatjuk, hogy a „JátékosLét” egyik kihagyhatatlan színterén voltunk, és ajánljuk minden, játékkedvelőnek, akik akár hivatalos verseny keretén belül is kipróbálhatják flipper-tudásukat.

Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva.