Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]

Online

Vendégek: 1
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 336, legújabb: 蒋雨婕fo0d4

Szavazás


Melyik alábbi játékokkal játszol a leggyakrabban?Sokszereplős online szerepjátékokkal (MMORPG)

Sokszereplős online stratégiai játékokkal (MMORTS)

Sokszereplős online lövöldözős játékokkal (MMOFPS)

Egyéb, online többjátékos (multiplayer) játékokkal

Fórumos, emailes, chates szerepjátékokkal (FRPG)

Számítógépes egyszemélyes (single player) szerepjátékokkal (CRPG)

Asztali szerepjátékokkal (RPG)

Táblás / asztali vagy gyűjtögetős kártyákon alapuló stratégiai játékokkal

Élő szerepjátékokkal (LARP, live)

Egyikkel sem játszom (gyakran)!Kiírta Ricardos
szavazat: 2419
Korábbi szavazások


Kedves Érdeklődő, kedves Játékos!
Ez az oldal azért jött létre, hogy a 2011-ben kezdődő "Játékos Lét" kutatásban résztvevő játékosok számára megosszam a kutatás eredményeit. Az idő múlásával kialakult egy olyan kiváló kutatói, szakmai csapat, amelynek összes tagja a specifikus egyéni tudását "összerakva" közösen elkezdett dolgozni a JátékosLét jövőjének felépítésében. A JátékosLét Kutatóközpont (JLK) célja bemutatni az online játékosok világát, másrészről pedig a mai világunkban rejlő azon lehetőségeket, hogy hogyan tudunk boldogabban, játékosabban élni a játékok és játékos mechanizmusok bevonásával. A Kutatóközpont különös hangsúlyt fektet az ún. "Gamification"-nek nevezett jelenség valós értékeire, hogy a jövőben minden fontos intézményben megjelenjenek és elterjedjenek az életünket könnyebbé tevő játékos mechanizmusok. A JátékosLét Portál és Facebook oldala a játékok világáról, életminőséget javító hasznosságáról szóló aktuális hírekről, eseményekről, kutatásokról és projektekről számol be, támogatva ezzel a játékos társadalom elismertségét.

Jó kalandozást és sok örömöt a játékok világában!

Üdvözlettel:

Fromann Richárd
JátékosLét Kutatóközpont (JLK) alapító vezetője
Facebook MySpace Twitter

A téma felülről – avagy gamification a Corvinuson
vasárnap 08 december 2013 - 22:37:02 | Posztolta: Ricardos

A Budapesti Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézet és KeX Egyetem szervezésében december 5-én, kiváló hangulatú és szakmailag roppant izgalmas Gamification esten vehettek részt az érdeklődő Corvinus hallgatók. Az alábbiakban Vendler Balázs beszámolóját olvashatjuk.

Facebook MySpace Twitter

1. JátékosLét Program előadásai - videós összeállítás
szombat 30 november 2013 - 17:05:29 | Posztolta: Ricardos


Örömmel jelentjük, hogy immár elérhetők a 2013. szeptember 27-én, a "Kutatók Éjszakája" keretein belül megrendezett 1. JátékosLét Programon elhangzott előadások videói. Ezen a napon végre "egy közös térben" voltak az online és offline játékosok, játékfejlesztők, játékkutatók, egyetemi tanárok és könyvkiadók! Ezekből láthatunk egy kis videós összeállítást.
Facebook MySpace Twitter

Gamification - az üzleti játékok forradalmasítása
kedd 26 november 2013 - 00:53:49 | Posztolta: Ricardos


Nagy örömmel jelentjük, hogy a napokban jelent meg az első magyar nyelvű szakirodalom a gamification témaköréből, Gabe Zichermann és Joslin Linder tollából (a magyar kiadáshoz az ajánlást, Vendler Balázs kollégánk írta).


Annyira új, hogy a magyar szóhasználatban még alig találkoztunk vele. Viszont szinte biztos, hogy a gyakorlatban használtuk, de nem tudtuk, hogy gamifikációról van szó. De mi ez az újdonság?

Facebook MySpace Twitter

2013. évi Kutatás Partnerei
kedd 15 október 2013 - 18:31:56 | Posztolta: Ricardos


A JátékosLét Kutatás 2013. évi Kérdőívének szeptember 25-én történő elindítása után úgy gondoltuk, hogy - a részeredmények megosztásán túl - ideje egy kicsit összegezni azt is, hogy eddig milyen klánoktól, portáloktól és szerkesztőségektől kaptunk segítséget!

Facebook MySpace Twitter

2013. évi JátékosLét Kérdőív - 1.000 kitöltés felett! - 1. RÉSZEREDMÉNYEK
vasárnap 13 október 2013 - 21:31:24 | Posztolta: Ricardos


Örömmel jelezzük, hogy a mai nappal a 2013. évi Kérdőív kitöltőinek száma meghaladta már az 1.000 főt, így úgy gondoltuk, hogy ideje egy gyors részeredményt bemutatni, hogyan is néznek ki a kérdőívre adott válaszok, statisztikák!

Ha Te is részt szeretnél venni a JátékosLét Kutatásban, akkor kérlek, a 2013. évi kérdőívet (is) töltsd ki, mely csupán kb. 10-15 percet vesz igénybe.

A kérdőívet az alábbi linkre kattintva találod.

2013. évi Kérdőív


Facebook MySpace Twitter

1. JátékosLét Program - beszámoló!
hétfő 30 szeptember 2013 - 00:50:51 | Posztolta: Ricardos

2013. szeptember 27-én, a "Kutatók Éjszakája" rendezvény keretein belül, egy csodálatos környezetben, az Országos a Széchényi Könyvtárban került megrendezésre az 1. JátékosLét Program. Ezen a napon végre lehetőség nyílt arra, hogy együtt, "egy térben" lehessenek online és offline játékosok, szerepjátékosok, játékfejlesztők, játékkutatók, egyetemi tanárok és könyvkiadók!

Nagyon jó hangulatban telt az este, sok érdekes témáról és izgalmas kérdésről esett szó! A Program sikerességét jól jelzi, hogy az Program kezdetétől a végéig (16 és 23 óra között) zsúfolásig telt teremben zajlottak az előadások, amelyek után interaktív és színes párbeszédek alakultak ki az előadók és a rendkívül aktív közönség között.

Facebook MySpace Twitter

Idén is folytatódik a JátékosLét Kutatás - Mától tölthető a 2013. évi Kérdőív is!
csütörtök 26 szeptember 2013 - 10:15:34 | Posztolta: Ricardos
Kedves Játékosok!

A JátékosLét Kutatás további örömteli fejleménye, hogy a 2012. évi kérdőív eredményeinek feldolgozása és közzététele után a mai naptól kitölthető a 2013. évi JátékosLét Kérdőív is!

Ha (továbbra is) részt szeretnél venni a JátékosLét Kutatásban, akkor kérlek, a 2013. évi kérdőívet (is) töltsd ki, mely csupán kb. 10-15 percet vesz igénybe.

A kérdőívet az alábbi linkre kattintva találod.

2013. évi Kérdőív

Köszönettel:
Fromann Richárd

Facebook MySpace Twitter

2012. évi JátékosLét Kérdőív eredményei!
csütörtök 26 szeptember 2013 - 09:59:34 | Posztolta: Ricardos
Kedves Játékosok! Örömmel jelentjük, hogy végre feldolgozásra kerültek a 2012. évi JátékosLét kérdőív eredményei, ahol az online multiplayer, MMORPG, CRPG, FRPG, asztali szerepjátékok és még sok más játékok hívei, játékosai töltöttek ki!

Ha kíváncsi vagy a 2012. évi eredményekre, itt tudod megtekinteni:

JátékosLét Kutatás 2012

Facebook MySpace Twitter

1. JátékosLét Program a Kutatók Éjszakáján!
vasárnap 15 szeptember 2013 - 23:20:04 | Posztolta: Ricardos
A 2013. évi Kutatók Éjszakájának eseménysorozat keretében a “JátékosLét Program” egy olyan új típusú kezdeményezés, amelyben egymásra találhatnak a különböző online és offline játékosok, megismerhetik egymás sajátos játékkultúráját, és végre a hazai játékkutatókkal és szakemberekkel is közösen, együtt-gondolkodva beszélhetik át az őket érintő kutatások eredményeit, tapasztalatait.

Ezen az izgalmasnak ígérkező eseményen bemutatjuk, megismertetjük a sokszereplős online játékok (pl. MMORPG online szerepjátékok, MMORTS online stratégiai játékok) és offline játékok (főleg hagyományos szerepjátékok) aktuális helyzetét, beszélgetünk jövőjéről. A beszélgetéseket színesítik majd érdekes játékos vetélkedők. Az esemény egyszerre több valós és virtuális helyszínen zajlik melyeket interaktív módon összekapcsolunk!

Szeptember 27-én rendhagyó módon egy könyvtári eTeremben, egy közösségként lesznek jelen a különböző játékok képviselői, a játékfejlesztők, játékkutatók, oktatási szakemberek, és így kapcsolódik össze a virtuális és valós tér!

Egy gyönyörű környezetben, a Budai Várban található Országos Széchényi Könyvtárba és egyetemi helyszínekre nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt és játékost, aki hiszi és vallja, hogy valóban “Játék az egész Világ”!

Bővebb információ megtalálható a https://www.facebook.com/jatekkutatas és a
http://www.kutatokejszakaja.hu/2013/esemenynaptar/esemeny.php?id=2598&menu_id=4 oldalakon.

Jelentkezni lehet a Facebookon, itt:

https://www.facebook.com/events/653115974698794/

Facebook MySpace Twitter

Kutatók éjszakája - Élet játékosan
péntek 18 október 2013 - 13:19:25 | Posztolta: Ricardos
Az Infoter.eu portálon a mai nap egy videós összeállítás került fel a 2013. szeptember 27-én tartott 1. JátékosLét Programról. Erről az alábbiakban olvashatunk.

A Kutatók éjszakája keretén belül került megrendezésre a JátékosLét Program című konferencia. Az eseményen, melynek a Országos Széchenyi Könyvtár adott otthont, szakemberek, játékkutatók, tanárok, valamint online és offline játékosok tartottak előadásokat arról, hogy miként segíthet a játék életkörülményeink javításában, legyen szó munkáról, szabadidőről, oktatásról, marketingről, vagy akár egészségügyről. Az Infotér támogatásával létrejött rendezvény, melynek végén a résztvevők maguk is kipróbálhatták a játékos létet, a Google segítségével valós időben is megtekinthető volt az interneten.

Oldal:  1 2 3 4 5 [6] 7
Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva.