Blog
Vissza a blogra

Kutatók Éjszakája 2021

Juhász Gergő

Kutatók Éjszakája 2021 – Juhász Gergő - Játékoslét

 

"A Neumann Társaság vendégeként Juhász Gergő „Alta”, a Játékoslét Kutatóközpont munkatársa egy más nézőpontot villantott fel, ő már a hálózati játékok, a mai, modern videojátékok és e-sportok világában nőtt fel – és Fromann Richárd, Rab Árpád és mások kutatásaitól is inspirálódva kutatja a videojáték közösségeket, a játék hatásait.

Előadása lehengerlő volt, mert az elidegenedésért kárhoztatott, virtuális videojáték közösségeket egy teljesen más és pozitív módon tudta bemutatni, mint amiket a sajtóban olvashatunk erről a témáról. Neki nemcsak kenyeret adott ez a téma – és kutatási lehetőséget – de életre szóló barátságokat és inspirációt is.

Valóban sportszerűen és sportosan űzött tevékenység lett a videojáték, a művészetekre és a nemes hobbikra jellemző ismérvekkel – és persze „kockázatokkal és mellékhatásokkal”."

Köszönjük a szép szavakat, amelyekkel a Neumann Társaság - NJSZT Kutatók Éjszakájáról íródott beszámolójában lett Juhász Gergő kollégánk illetve. Hatalmas megtiszteltetés. 

A teljes cikk itt olvasható: 

https://njszt.hu/hu/news/2021-10-07/ilyen-volt-kutatok-ejszakaja-budapesten-es-szegeden?fbclid=IwAR36ajeHz_B62hybcMF1JHtKUmkUr5NppZqgNbGZi-nPqQcLCwnyHq9YRpo